2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Suzanne Collins The Hunger Games serija


Tobula knygų serija. Seniai taip smarkiai pergyvenau dėl veikėjų. Atvirai pasakius man dabar net bloga. Ne, čia ne dėl to, kad kai baigi gerą knygą skaityt ir jautiesi lyg netekęs geriausio draugo. Tiesiog veiksmas toks įtemptas, taip baisu, kad nori nenori, pats atsiduri tame sukūryje, kai nėra kada nei pailsėt, nei pamiegoti. Akivaizdu, tai atsiliepia :D
Katniss Everdeen buvo įrašytą į mane įkvepiančių žmonių sąrašą. Man labiausiai patiko tai, kad serijos autorė nekūrė terminatoriaus, o kad mergina išliko žmogumi. Taip, ji pasikeitė, ji liko sužeista visam gyvenimui, ir ji niekada nebebus ta, kuri vieną nelaimingą dieną žiauriame žaidime pakeitė savo mažąją seserį. Tą drąsos (o gal greičiau baimės?) akimirką ji pakeitė ne tik savo, bet ir visos šalies gyvenimą. 
Ką jai teko ištvert. Vien prisiminus ašaros kaupiasi, o aš visą laiką laikiau save šaltų nervų žmogumi. Nuostabiai įkvepianti veikėja. Ir pati istorija, kai viskas aplinkui siekia palaužti tave, o tu jau nebeturėdama jokių vilčių, kovoji. Ir kovoji net tada, kai atrodo, jau net nebėra už ką kovoti, kai viskas, ko tu nori - mirtis. Ir turi susitaikyti su mintim, kad net tokios privilegijos tu neturi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą