2012 m. vasario 28 d., antradienis

Knygų pirkimas internetu

Na, kad ir kaip ten bebūtų, vis tik manau, kad skaitančių knygų yra daugiau nei jas perkančių. Ką jau padarysi, jei jos iš tikrųjų brangios ir kainos ne kiekvienam įkandamos :) O juk vis tiek taip norisi paimti į rankas tikrą knygą.
Puikią išeitį siūlo internetas. Dabar yra nemenkas web knygynų pasirinkimas, ir pristatymas į namus tikrai patogus reikalas. Aišku, nesakau, kad pirkimas internetu yra nemokamas, toli gražu, bet mano studentiška kišenė vis tik lieka netokia ištuštinta. Nors visada atsiras tokių ištikimų pirkėjų, kurie mėgaujasi pirkdami knygynuose, vaikšto tarp lentynų ir t.t. Bet kaip jau sakiau, knygos  nėra pigios, ir malonumas turėti norimą knygą galbūt svarbesnis už pasivaikščiojimą. Taigi štai keli pliusai internetinių svetainių naudai.
  • Vietoj to, kad praleistum visą dieną lakstant iš vieno knygyno į kitą, gali nesunkiai palyginti knygynų siūlomas knygų kainas internetu. 
  • Interneto svetainės yra nuolat naujinamos, gali užsiprenumeruoti naujienas, ir stebėti įvairias akcijas bei išpardavimus. 
  • Perkant internetu nereikia nešti sunkių knygų. Na, gal tai ir nėra taip aktualu, kas turi savo transportą ar perka vieną knygą. 
  • Tam tikri knygynai pritraukia prikėjus ne tik knygomis, bet ir įvairiomis programomis skirtomis tiek vaikams, tiek suaugusiems :D tad apie jas galima taip pat pasiskaityti knygyno puslapyje :) 
  • Dar man patinka, kad pirkdamas kokią knygą, web knygynas pasiūlo kitas knygas, kurios galėtų mane sudominti. Na, gal iš karto ir nepuoli pirkti, bet akis vis tiek užkliūva. Gal net susidomi, pasižiūri, kas tai per dalykas. Šiaip šitas triukas dažniausiai suveikia su mokytojais ir šiaip specifinę literatūrą perkančiais žmonėmis, nes ieškodami vieno, dažniausiai randa kažką gal net geriau.
Na, ir dar keli patarimai perkant knygas internetu:
  • Labiausiai apsimoka pirkti knygas dideliais kiekiais: kartais taikoma nuolaida, dažniausiai pristatymas būna nemokamas, viskas ateina vienu metu (bent jau taip turėtų būt)
  • Perkant knygas geriau paskaičiuoti įvairius variantus, kur ką pirkt, nes gali būti, jog kitur gal pačią knygą ir nusipirksi pigiau, bet tas pigumas bus nurašytas į pristatymo kainą ir atvirkščiai. 
Palyginsiu dvi svetaines knygos.lt ir manoknyga.lt :) 
Tarkim, perku dvi Deksterio knygas.


Knygos.lt Siūlo kiekvieną knygą už 29,48lt, tai už abi gaunasi 58,96lt
Manoknyga.lt siūlo po 22,70lt už knygą, ir už abi gaunasi 45,40lt.


Taigi skirtumą ir gan ryškų matom jau dabar, tad prijukim pristatymo kainą.


Knygos.lt perkant daugiau nei 50lt ir tarp tų knygų yra Obuolio leidyklos knyga, pristatymas yra nemokamas, tačiau nepaisant to, kad mano pasirinktos knygos viršija 50t limitą, nei viena iš jų nėra Obuolio leidyklos, tad už pristatymą tektų primokėti 10lt. Viso gaunasi - 68,96lt.


Manoknygos.lt už pristatymą visoje Lietuvoje ima 9lt, tačiau su kiekviena papildoma knyga pristatymo kaina mažėjo litu, taigi už dviejų knygų pristatymą reikėtų sumokėti 8lt. Viso gaunasi - 53,40lt.


Na, tai šiuo atveju akivaizdu, kur labiau apsimoka pirkti knygas. Skirtumas 15,56lt :)


Na, įdomumo dėlei dar palyginsiu Hario Poterio seriją :D 


Knygos.lt be pristatymo kainos 258,73lt su pristatymo kaina 268,73lt
Manoknyga.lt be pristatymo 282,63lt su pristatymo kaina 285,63lt


Štai apie ką aš ir kalbu :) Skirtumas 16,90lt


Rinktis jums :) 

3 komentarai:

  1. Man taip pat patinka 'medžioti' knygas internetu:) Jau sunku ir suskaičiuoti kiek sutaupiau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tai tikras malonumas pirkti knygas internetu. O kai buvau susilaužiusi koją ir negalėjau vaikščioti po knigynus ar parduotuves, o skaityti turėjau marias laiko, tai nežinau kiek knygų nusipirkau internetu. O dar kai kurjeris į namus gana greitai pristato, tai geriau ir būti negali.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš vieną kartą užsisakiau labai daug knygų, gal visą dėžę (labai tuo džiaugiausi). Tik neapgalvojau, kad pristatys į tolimesnį pašto punktą. Teko tą dėžę tysti per pusę miesto... Ir dar buvo žiema. Tai nuo to karto visada pasidomiu kaip yra pristatomos knygos, nes kurjerių kainos ne taip ir jau skiriasi nuo įprastinio pašto.

    AtsakytiPanaikinti